Pages

09 Kasım 2011

10 Kasim 1938 - Atatürk'ü Saygı ile Anıyoruz

10 Kasım 1938 , bu tarih de kapadı Atatürk gözlerini dünyaya.Bu tahite Türkiye yasa büründü.Bu tarihe kadar ülkemiz için elinden gelen herşeyi yaptı ve Türkiye Cumhuriyeti'ni miras bıraktı bize.
1937 yılında sağlığı bozulmaya başlayan Atatürk e , 1938 yılında siroz teşhisi konuldu.Türk ve yabancı doktorlara göründü fakat sonuç alınmadı ve 10 Kasım 1938 Perşembe sabahı saat 09:05'te İstanbul Dolmabahçe Sarayı'nda hayatını kaybetti.
Bizlere Türkiye Cumhuriyeti'ni emanet etti.
Atatürk'ün bizlere bıraktığı diğer hatıralar;
Türkiye genelinde Atatürk'ün hatırasına inşa edilmiş pek çok yapıt bulunmaktadır: Atatürk Havalimanı, Atatürk Olimpiyat Stadı, Atatürk Barajı, Atatürk Köprüsü, Atatürk Üniversitesi vb. gibi. Bunların haricinde ülke çapındaki pek çok okul, cadde, stad, hastane gibi kurum, kuruluş ve altyapıya Atatürk'ün adı veya isimlerinin varyasyonları verilmiştir: Atatürk Bulvarı, Kemaliye Caddesi vs.
Artvin yöresine ait bir halk oyunu olan ve eskiden "Artvin Barı" olarak bilinen Atabarı da 1936 yılında Atatürk'ün karşısında oynanan bu oyunu Atatürk'ün çok beğenmesi üzerine Atabarı olarak adlandırılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tıkla >>

ilahi.web.tr farkı ile yüksek kalite ilahi dinle